dilluns, 22 d’abril del 2013

Cinema Català al festival de Cinema d'Autor de Barcelona

http://www.cinemadautor.cat/wp-content/uploads/2013/03/DA_2013_verticalnit.jpg



El cinema català tindrà una presència important al festival de cinema d'autor (DA) que tindrà lloc del 25 d'abril al 2 de maig a Barcelona. A continuació us deixem amb un llistat de les pel·lícules catalanes que podreu veure al festival, entre les quals destaca la projecció de 'La plaga' com a film de clausura. A més, el certamen també compta amb la secció "Autoria Catalana" on es presenten les obres més recents de nous directors catalans, especialment aquells films que tenen més difícil accés a les sales comercials i
que en diàleg amb la resta de pel.lícules del D'A tracen un panorama diferent, més arriscat i fresc
del nou cinema català.


Clausura
LA PLAGA
Neus Ballús 
El debut de Neus Ballús en la direcció, a mig camí entre el documental i la ficció, parla de la crisi econòmica actual a través de la història de cinc persones de l’extraradi de Barcelona que lluiten per sobreviure.  Més de quatre anys de treball amb la gent de la zona han servit a Ballús per construir aquest retrat commovedor de la vida que bull als afores de les grans ciutats entre camps, autopistes i polígons industrials. El film va ser seleccionat per inaugurar la prestigiosa secció Forum de l’última edició del Festival de Berlín.
* Estrena a Catalunya

Autoria Catalana

ET DEC UNA NIT DE DIVENDRES
Dimas Rodríguez | Espanya, 2012
Comèdia romàntica amb rerefons agredolç protagonitzada per uns joves al llindar dels 30 -aquests “adulescents” tan típics de les comèdies de Judd Apatow- que viuen una nit definitiva en un festival de música.  Una posada al dia de l’univers de les comèdies adolescents de John Hughes per on desfila el més granat de l’escena indie local (no és per res que el film transcorre principalment al PopArb d’Arbúcies i la banda sonora està firmada per Refree) i on fan una intervenció estel·lar els protagonistes de la websèrie Nico & Sunset
* Estrena a Espanya

LA LAPIDATION DE SAINT ETIENNE
Pere Vilà | Espanya, França, 2012
Premi Fipresci, Valladolid 2012.
 Una casa plena de records del passat. Un home ja gran s’ha quedat sol i es resisteix a abandonar l’espai que ha ocupat amb la seva família i que forma part de la seva existència. El director Pere Vilà ens introdueix en l’ambient insalubre d’una casa que en el seu moment va tenir vida pròpia i que ara s’ha convertit pràcticament en una tomba. Lou Castel (que ha treballat amb Wenders, Fassbinder o Bellocchio) interpreta un home derrotat per la pèrdua i els remordiments en una pel·lícula que es configura gairebé com un via crucis brutal ple de dolor i turment.
* Estrena a Espanya

OTEL·LO
Hammudi Al-Rahmoun Font | Espanya, 2013
Millor Pel·lícula i Millor Actriu, European Independent Film Festival 2013 de París (ÉCU)
 El director Al-Rahmoun Font ens proposa traspassar els límits més tortuosos entre la realitat i la ficció en una pel·lícula que comença sent una adaptació i al final s’encarna en la pròpia obra i adquireix una autonomia diabòlica. I tot a través de la  manipulació sinistra d’un director (personatge al mateix temps), que actua movent els fils i aconsegueix dur fins a límits insospitats els seus propòsits. Un exercici fascinant entorn del procés creatiu que introdueix l’espectador en la tramoia del teatre de les baixes passions.

PARADISE
Marçal Forés | Espanya, 2012 | Migmetratge
Els quatre components de la banda The Presents es perden mentre busquen la sala on han tocar. Amb la furgoneta donaran voltes i més voltes per les planúries d’Anglaterra, en una road movie amb certs tocs de gènere fantàstic, cançons de Boney M i un final videocliper que remet a l’estil marcadament pop del seu director.
* Estrena a Espanya

VOLAR
Carla Subirana | Espanya, 2012
Carla Subirana s’endinsa en una acadèmia militar espanyola i retrata amb precisió el període d’instrucció d’un grup de joves cadets. Les normes estrictes, els discursos teòrics i el control de tots els detalls es combinen amb moments de descans i quotidianitat dels reclutes. Visualment impecable i a estones fascinant –els plans aeris són pura plasticitat–, Volar no necessita grans artificis per elaborar un retrat tan crític com exhaustiu de l’estament militar.


Film diaries

MI LOCO ERASMUS
Carlo Padial | Espanya, 2012
Sessió especial amb la presència del director i l’equip artístic. Projecció d’inèdits i teaser sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada