dimarts, 7 de gener del 2014

Els Goya 2014 no parlaran catalàJa s’han fet públiques les nominacions als Premis Goya i destaquen per l’absència total de pel·lícules catalanes o amb producció catalana a les dues candidatures principals dels premis Goya:millor pel·lícula i director.

En l’apartat d’interpretació, tot i que no sempre dintre d’una producció catalana, sí que hi ha algunes nominacions destacades. Destaca, per sobre de totes, Nora Navas per Tots volem el millor per a ella. Eduard Fernández s’ha fet amb una nominació al millor actor per la recuperada per Todas las mujeres  de Mariano Barrosso, català que també ha estat nominat al millor guió adaptat.  Juan Diego Botto, per la seva banda, ha estat nominat com al millor actor de repartiment per Ismael, una de les apostes de la indústria catalana per aquest nadal. Finalment, Berto Romero ha estat nominat com a millor actor revelació per la seva aparició a la comèdia de la Warner 3 bodas de más.

L’ambiciosa producció de la Filmax Los últimos días, una de les més destacades dels premis Gaudí amb 11 nominacions en total, només ha aconseguit optar al Goya als millors efectes especials i al millor disseny de producció. Nominacions que comparteix Zipi y Zape: el club de la canica i a la que cal afegir la de millor direcció artística. El film Mon petit que relata les aventures d’Albert Casals viatjant pel món amb la seva cadira de rodes, ha aconseguit una nominació al millor documental.

La plaga, un dels films catalans més exitosos i valorats de la temporada, ha aconseguit una nominació a la millor direcció novell per Neus Ballús. En aquests mateixa candidatura s’ha colat Mindscape de Jorge Dorado, una cinta que es ca estrenar al passat Festival de Cinema de Sitges. En el marc del festival també es van presentar un altre film nominat Grand Piano, que opta al millor maquillatge i vestuari.

Però també trobem alguns professionals catalans que treballen a produccions espanyoles i que han estat nominats. Aquest és el cas de Pau Esteve Birba, nominat per la seva fotografia a Caníbal. Enric Rufas opta al premi al millor guió original per La herida. I, finalment, Llorenç Miquel que opta a la millor direcció artística per Alacrán enamorado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada