dissabte, 26 d’octubre del 2013

Preestrena d'Història de la meva mort, la nova pel·lícula d'Albert Serra

A dalt, Albert Serra amb el director de la Filmoteca Esteve Riambau. I a baix, photocall de Vicemç Altaió i Eliseu Huertas, Casanova i Dràcula respectivament.




El director de Banyoles Albert Serra ha presentat aquest mes d'octubre la seva nova pel·lícula 'Història de la meva mort a Girona i Barcelona. Han estat les dues preestrenes d'un film molt esperat, gràcies sobretot a les bones crítiques obtingudes al festival de Locarno, on va guanyar el premi a la millor pel·lícula.

La preestrena a Barcelona va tenir lloc el passat dimarts, dia 23, a la Filmoteca de Catalunya. Albert Serra, acompanyat del director de la filmoteca Esteve Riambau, va presentar la pel·lícula davant els assistents d'una projecció que va exhaurir totes les entrades. Entre el públic, a banda dels protagonistes del film, s'hi van poder veure rostres coneguts de la cultura catalana i autoritats com el conseller Ferran Mascarell, l'exconseller Joan M. Tresseras o l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, entre d'altres.


La pel·lícula reconstrueix un "episodi inventat" del final de la vida de Casanova. En una roda de premsa a la Filmoteca, Serra va explicar que la seva intenció era la de posar en imatges dos imaginaris diferents: el del segle XVIII del racionalisme amb un Casanova "sensual, de la comunicació i la suggestió que sucumbeix davant el món del romanticisme on tot és més metafísic, violent i esotèric". El film arrenca en el moment en què Casanova coneix un nou servent que serà testimoni dels últims moments de la seva vida. La seva visió racionalista del Segle de les Llums es veurà sotragat per una nova força, violenta, esotèrica i emmarcada en el romanticisme i representada per Dràcula

Serra també va explicar que havia volgut recrear aquests conceptes a través de les imatges "d'una forma molt lliure i fresca". Segons el director, el film és "pur, simple, sensual i parla del desig", i va remarcar que l'obra està construïda amb idees i diàlegs, però emmarcat "dins d'aquesta innocència i puresa".


L'equip d'Història de la meva mort a la presentació a Girona, dins el festival Temporada Alta

El públic gironí ja havia tingut ocasió, uns dies abans, de veure la nova pel·lícula d'Albert Serra en la projecció que va acollir el cinema Truffaut de Girona en el marc del festival Temporada Alta. En aquesta ocasió, el director no hi va ser present perquè era al Festival de Londres. Va ser la productora Montse Triola i els actors, encapçalats per Vicenç Altaió, els que van parlar de la seva experiència en aquest film.

Altaió, exdirector de l'Arts Santa Mònica, interpreta Casanova al film. Sobre la seva participació a la pel·lícula, va explicar que Serra "deixa fer i després fa". I sobre el seu personatge, va comentar que "tots els venecians i catalans són Casanova, mentre que els espanyols tenen un altre mite amb Don Juan". "La diferència és molt manifesta, Casanova encisa, persuadeix, serveix i enganya, mentre que Don Juan imposa".

Vicenç Altaió conversa amb Jesús Gonzàlez, de #Cinemacatalà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada