dijous, 29 d’agost del 2013

Els noms catalans de Venècia 2013


La presència catalana a la 70a Mostra de Venècia es concentra en tres curts i un llargmetratge. Cap d'aquestes produccions, però, serà presentat a la secció oficial, sinó que es projectaran en seccions paral·leles.


La comèdia romàntica Tres bodas de más de Javier Ruíz Caldera (coproduida per la catalana Ciskul) tancarà la secció paral·lela Venice Days, dedicada al cinema d'autor. Al seu repartiment trobem Quim Gutiérrez, Inma Cuesta, Rossy de Palma, Paco León, Berto Romero i Sílvia Abril.

http://www.cineyear.com/wp-content/uploads/2013/06/tres-bodas-de-mas.jpg

Dins la innovadora seccció Orizzonti es podrà veure La gallina de Manel Raga que compta amb la producció d'Escándalo Films. És tracta d'un curtmetratge que adapta el conte homònim de Mercè Rodoreda. La secció Orizzonti està dedicada a mostrar les noves tendències del cinema actual. 

http://www.catalanfilmsdb.cat/gestor/imagenes/prodimg/cftv10907.jpg

La participació catalana es completa amb els curtmetratges encàrregats per la mateixa Mostra de Venècia per celebrar el seu 70è aniversari. Sota el títol Venezia Speciale 70, directors de tot el món presenten curts (d'entre 60 i 90 segons) amb la seva visió del certamen. El criteri de selecció té a veure amb la participació en edicions anteriors. Els representants catalans són  Isabel Coixet i Lluís Galter, que han visitat la Mostra amb les seves pel·lícules La vida secreta de les paraules i Caracremada, respectivament.

Les pel·lícules catalanes que es projectaran a Venència són les úniques representants de l'Estat espanyol que es veuran al festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada